Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Flashback....Καλλυντικά και από πότε εμφανίστηκαν!!!!




Το καλλυντικά  συγκέντωναν πάντα το ενδιαφέρον όλων των λαών. Στην Αίγυπτο τα χρησιμοποιούσαν άνδρες και γυναίκες. Από το γαλάζιο χρώμα των αγρίων στα χείλια μέχρι τις ιριδίζουσες σκιές των μοντέρνων γυναικών την δεκαετία του ’60 τα καλλυντικά είχαν μια τελετουργική σημασία. Στη σημερινή εποχή τα καλλυντικά  αφορούν την προσωπική έκφραση παρά την παράδοση. Με την βοήθεια τους καλύπτουμε ατέλειες και αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά.

 Μπορεί να χαρακτηριστούν ως διασκέδαση αλλά και ως μία τρομερή παγίδα. Είναι πολύ εύκολο να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αγοράσουμε την ομορφιά σε μπουκαλάκια αλλά αυτό δεν επιτυγχάνεται με το ρούζ ή το κραγιόν. Επίσης μπορούμε με ελάχιστη ποσότητα ρούζ, μπρονζέ πούδρα, κραγιόν και μάσκαρα να αναδείξουμε και να ζωντανέψουμε το πρόσωπό μας.




 Ακόμα τα καλλυντικά δεν είναι σύγχρονη εφεύρεση έρχεται από το 840 π.Χ. και ακόμα παλαιότερα. Επίσης τον 19ο αιώνα η βασίλισσα απαγόρευσε  το μακιγιάζ για δημόσια χρήση όπου μόνο οι ηθοποιοί μπορούσαν α το χρησιμοποιήσουν άφοβα. Τα προιόντα του μακιγιάζ θεωρούνταν είδος πολυτελείας και συνήθως τα κατείχε η ανώτερη τάξη.








Από τις μεγάλες εταιρείες καλλυντικών η Loreal Paris ιδρήθηκε το 1909 από τον γάλλο  Eugene Schueller. Η αγορά αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ το 1910 από την Elizabeth Arden ,Helena Rubinstein , και Max Factor . Οι επιχειρήσεις αυτές εννώθηκαν με την Revlon λίγο μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και με την Estee Lauder  πιο μετά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου